Aktiviteter

Att fylla dagarna i Sommières är enkelt, om man vill. Det är underbart att spendera en lat dag i lägenheten, på altanen och i skuggan. Som omväxling finns det dock massor att saker hitta på, både nära och en bit bort.

Boule

En liten bit längsmed floden, framför stadens lilla arena, finns en stor plan där det spelas boule så gott som varje dag. I lägenheten finns ett boule-set för de som vill gå dit och njuta av en av världens mest trivsamma aktiviteter. Om man hellre vill studera mästarna finns också ett café bredvid boule-planerna där man kan njuta av något gott i skuggan medan spelet fortgår framför.

Cykla

Lägenheten har två cyklar som går att låna för att göra kortare eller längre utflykter. Stadskärnan är inte så cykelvänlig men närområdet har bra cykelvägar.

Sevärdheter

Både Sommières och den intilliggande staden Villevielle har var sitt slott med mycket gamla anor. Båda kan besökas och har med jämna mellanrum utställningar eller aktiviteter.

Mer information hittar du på Sommières turistbyrå. 

Stranden

Sommières ligger inte långt från havet (ca 3 mil) och vid t.ex. La Grand Motte eller Palavas-Les-Flots kan man parkera alldeles vid havet. 

Naturreservatet Léspiguette med sin gigantiska sandstrand tar en parkeringsavgift för att få ställa bilen precis vid stranden men det gör också att stranden alltid är städad, fin och med relativt få besökare.  Le Grau du Roi som är en trevlig liten fiskestad har många fina restauranger.