Restauranger

Att äta ute på restaurang är en del av den franska vardagen i Sommières och priserna är därför ofta väldigt bra. Under årens lopp har flera restauranger i staden tillkommit, en del har bytt ägare och några har försvunnit. Vi försöker varje år främja favoriterna och pröva de nya!

“Flod-caféet”

http://www.ofildeleau-sommieres.fr/

Ett stenkast från lägenheten, längs med floden finns “flod-caféet” som  2017 blev fiskrestaurang av hög klass.  På terrassen som “hänger” ut över floden kan man ändå fortfarande ta en kaffe eller ett glas med något svalkande. Maten är mycket god och prisvärd.

 La Bistoure

http://www.labistoure.fr/

Vid “banktorget” ligger en kombinerad pizzeria och restaurang som håller hög klass. Priserna är bra.

Förutom restaurang är detta också ett s.k. chambre d’hôtes, det vill säga att de även fungerar som ett enklare hotell. Utbudet och priserna hittar ni på deras webbplats.

Sansavino

På lilla torget, några få kvarter från lägenheten, finns Sansavino. Det är en italiensk restaurang som trots ett enklare yttre stoltserar med mycket god och prisvärd mat. Hit kan man gå ofta och äta, både lunch och middag.

(Restaurangen saknar webbplats men finns här på Tripadvisor)

Les korrigans du Vidourle

http://www.leskorrigansduvidourle.fr/

Precis vid floden, på andra sidan bron, ligger crêpes-restaurangen och te-salongen Les korrigans du Vidourle. Här finns ett fullt utbud av crêpes, allt från förrätter till efterrätter och till detta rekommenderas oftast lokalt producerad cider. En fler-rätters meny kostar runt 8-13 Euro och det är svårt att gå från restaurangen hungrig.

Table du Quai

Den restaurang som ligger närmast vår lägenhet. Mycket bra och prisvärd med varierande och vällagad fransk mat. Vid bra väder dukas det upp på kajen. I restaurangen finns endast ett tjugotal platser så det är lämpligt att boka bord om man vill sitta inomhus.

(Restaurangen saknar webbplats men finns här på Tripadvisor)